top of page

HET OLYMPUS

Jongerenproductie voor Christelijk Gymnasium Utrecht

Het is de eerste schooldag na de zomer en Odin gaat voor het eerst naar de middelbare school. En niet zomaar een, maar hét Olympus. Een school waar je ondergedompeld wordt in wereld van mythische figuren die alsmaar met elkaar overhoop liggen. Maar in plaats van zich laten onderdompelen, probeert Odin ervoor te zorgen dat hij er zo snel mogelijk vanaf wordt getrapt.


Ondertussen maak het Olympus kennis met haar nieuwe directrice: Hestia. In Hestia's strijd om van het Olympus een Excellent Gymnasium te maken, vindt zij een waardige tegenstander in Odin. Lukt het Hestia, de godin van de vastigheid, om de hele school naar haar hand te zetten? En verandert dit iets aan Odins plan? Want pas op, wat je erin stopt, krijg je terug…

Regie: Iris Heusschen en Elize Kuiper

Muzikale leiding: Jeroen Prikkel

Koorleiding: Marlon van Breejen en Nelleke Wester

Spelers, band, orkest, koor en techniek: leerlingen en docenten van het CGU. 

Met dank aan: Zimihc Zuilen, Perro de Jong

ICARUS

Jeugdtheater 6+

Icarus is de beste. In alles. Hij is zelfs zo talentvol dat hij in het Guinness Book of Records staat. Zo knap als Icarus is, zo dom voelt zijn broertje Ole zich. Hij wil ook ergens goed in zijn, maar in wat? 

Voor Het Wereldberoemde Verhalenfestival en Sprookjesfestival Zwolle is deze korte voorstelling over durven dromen, vliegen en hoogmoed gemaakt.

Regie: Elize Kuiper

Spel: Timo Lourens en Rico Coenen

Met dank aan: Zwolle Unlimited, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Angelie Vonk en Bart Kuiper

Theater zonder Grenzen

Community Art

Theater zonder Grenzen verbindt jongeren uit een dorp of stad met jonge statushouders. In een traject van 12 bijeenkomsten ontmoeten jongeren elkaar door het maken van een voorstelling. 


Als afsluiting vindt er een presentatie voor vrienden, familie en bekenden plaats met een afsluitend diner met alle deelnemers.

SNEEUWWITJE

 

Dag boom,
zal ik je tekenen?
je bent wel groot en je hebt heel veel takken
en mijn papier is maar klein
ik teken dus een kinderboompje. 

 

Jos lijkt op Sneeuwwitje, ze is namelijk het mooiste kind van het hele land. Volgens haar moeder dan. Maar net als Sneeuwwitje moet ze voor zichzelf zorgen en staat ze er alleen voor. Ze schrijft briefjes naar de spullen om zich heen. Praten de spiegel, de bromvlieg en de spijker in de muur terug? Een muzikale voorstelling over de drang om gezien te worden en de fantasie van een kind.

Van Karlijn van Kruchten en Elize Kuiper

Regie - Elize Kuiper

Spel - Karlijn van Kruchten

Muziek - Robin te Selle

Poster - Pien van Teefelen

Scenefoto's - Lindy Zimmer

Mede mogelijk gemaakt door - Stichting Abacadabra, Zwolle Unlimited en Stichting Hervormd Weeshuis Zwolle

Jeugdtheater 6+